John Illsley (Dire Straits) (UK)
U herkent hem ongetwijfeld als muziekliefhebber, die lange bassist van Dire Straits, die jarenlang aan de zijde van Mark Knopfler met zijn slungelachtige voorkomen en rare dansjes een opmerkelijke verschijning was. Naast Knopfler was hij de enige die de carrière van Dire Straits helemaal meemaakte: van het vroege begin in 1977, tot het allerlaatste concert dat de band gaf op 9 oktober 1992. Op 11 maart 2018 komt John Illsley, met een begeleidingsband uit louter topmuzikanten, een concert geven in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen. Daarbij combineert hij een flink aantal Dire Straits klassiekers met solo-werk.

John Illssley (UK)
Ondanks de solo albums die hij in de jaren 80 reeds had uitgebracht, bleef het na het einde van Dire Straits op het muzikale vlak lang stil rond John Illsley. Hij gooide zich helemaal op kunstschilderen, maar het muziekhart klopte en bracht hem in 2007 weer terug op het podium en verschillende solo albums zagen daarna het licht. Vanaf 2008 maakt John Illsley weer eigen albums, zoals 'Long Shadows' uit 2016, waarop het Dire Straits geluid onmiskenbaar terug te horen is. Tijdens zijn solo-optredens speelt deze grootheid met zijn geweldige begeleidingsband klassiekers van Dire Straits zoals Sultans of SwingPrivate InvestigationsBrothers in Arms en Money for Nothing naast solo-repertoire.

John brengt altijd het crème de la crème als zijn muzikale begeleiders mee. Onder een klein voorbehoud zijn dit de bandleden:
John Illsley - Lead Vocals and Bass guitar.
Robbie McIntosh - Guitar (The Pretenders, Paul McCartney, en Tom Jones)
Paul Stacey - Guitar (Oasis ,The Black Crowes and High Flying Birds)
Steve Smith - Keyboards (Robert Plant, Pete Townsend and Steve Harley)
Stuart Ross - Drums (Mark Owen, Nik Kershaw and Chesney Hawkes)
Jess Greenfield - Backing Vocals (Rod Stewart and Take That)

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart. 


zo 11 mrt 20:00 - 23:00 NIEUWE NOR - zaal
Kijkwijzer:
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden