'Romeo's Soulfood'

Poppodium NIEUWE NOR heeft een traditie als het gaat om lekker exotisch eten. Het eetcafé van het voormalige Culturele Café De NOR was tot 2006 een begrip in Heerlen. Met de komst van de nieuwe popzaal eindigde die traditie voor het publiek. Echter, de huiskok, Romeo Dorff, bleef zijn keuken trouw. Hij kookt wekelijks zijn soulfood voor bands en artiesten die na een lange reis in Heerlen aankomen. Inmiddels weet heel muzikaal Nederland, en ook daarbuiten, dat ze in de NIEUWE NOR kunnen rekenen op een heerlijke voedzame maaltijd met een Surinaams tintje. Hoe dat smaakt kun je één keer per maand zelf in het café van de NIEUWE NOR proeven. 
Vertoningsdata
do 22 feb 18:00 nieuwe nor - café Details Tickets
do 22 mrt 18:00 nieuwe nor - café Details Tickets
do 26 apr 18:00 nieuwe nor - café Details Tickets
do 24 mei 18:00 nieuwe nor - café Details Tickets
do 21 jun 18:00 nieuwe nor - café Details Tickets
do 26 jul 18:00 nieuwe nor - café Details Tickets
 

'Tribute to Nine Inch Nails'

ft. Kid Harlequin + Sugar Plum Fairy + A Minor Problem
‘Heroes!’; lokale bands treden in de voetsporen van hun muzikale helden. Op vrijdag 23 februari brengt Kid Harlequin samen met Sugar Plum Fairy en A Minor Problem een eerbetoon aan de artiesten die hen hebben geïnspireerd. De bands verruilen voor deze ene keer hun eigen werk voor songs van Nine Inch Nails, Queens Of The Stone Age en Green Day. “We can be heroes; just for one day!”
Vertoningsdata
vr 23 feb 20:30 nieuwe nor - zaal Details Tickets
 

AVI ON FIRE + The Howlin'

'The Double Down Tour' [locatie: Oefenbunker]
Een avond waarin twee bands hun krachten bundelen voor een onvergetelijk geheel; The Howlin' combineert soul, blues en alternatieve invloeden tot een moderne eigen sound, overgoten met een flinke dosis rauwe verleiding. AVI ON FIRE verkent de grenzen van de alternatieve indiepop; een frisse sound, gelaagde teksten verpakt in catchy songs die je nog dagen blijven achtervolgen. Samen klimmen deze twee formaties naar een nieuw niveau, een explosieve avond vol bezieling, plezier en broeierige uitschieters. All in, 1+1=3. Kom het meemaken, en we garanderen dat je dansend, een beetje shaky en tintelend van top tot teen naar huis gaat. Op zaterdag 24 februari a.s. in de Oefenbunker in Landgraaf.
Vertoningsdata
za 24 feb 20:30 oefenbunker Details Tickets
 

'LOS!' - Spring Is In The Air!

Harder, better, faster, confetti. LOS! is terug in 2018, en HOE. Nog meer hitjes, nog meer karaoke, nog meer verrassingen, nog meer confetti, nog meer feest. Op 24 februari gaan ze de NIEUWE NOR weer op haar grondvesten doen schudden. En jouw kontje ook trouwens. Kaartjes koop je weer als vanouds, met een kater, een tientje en wat servicekosten op je rekening. Op 24 december verdween de eerste lichting kaarten als sneeuw voor de zon! De laatste 100 tickets gaan in de verkoop op 1 januari om 15:00. Wij zijn jouw beste voornemen. Zien je dan!  (Minimumleeftijd: 16 jaar)
Vertoningsdata
za 24 feb 22:00 nieuwe nor - zaal Details Tickets
 

'Grote Parkstad Popkwis' pt. 11

De jaarlijkse 'Grote Parkstad (Popstad) Popkwis' doet voor de elfde keer poppodium NIEUWE NOR aan. Teams van max. vier personen kunnen aanschuiven voor een middag korte, lange, komische, obscure, bekende en minder bekende geluid- en beeldfragmenten, aangevuld met een trivia- en foto ronde. Van Limburgse schlager tot anarchistische hardcore punk en van easy listening tot death metal en alles daar tussen in... gevarieerder dan dit kun je een popkwis niet krijgen!
Vertoningsdata
zo 25 feb 13:30 nieuwe nor - zaal Details Geen webverkoop
 

Elle Hollis [single release]

+ Stan Smeets + DJ Boscha Nova
Elle Hollis schrijft catchy popsongs met frisse, elektronische sounds. Een contract bij één van de grootste publishing companies, Warner/Chappell, bracht haar al van Stockholm tot New York. Maar dit is pas het begin. Op vrijdag 2 maart presenteert de 21-jarige Brunssumse mét live-band de nieuwe single 'Locked' tijdens haar showcase in poppodium NIEUWE NOR.
Vertoningsdata
vr 2 mrt 20:30 nieuwe nor - zaal Details Tickets
 

A Tribute to George Harrison

'While My Guitar Gently Weeps'
Een muzikaal eerbetoon aan de ‘stille Beatle’, George Harrison, die 75 jaar geleden werd geboren. Op vrijdag 9 maart 2018 brengt gelegenheidsformatie 'While My Guitar Gently Weeps' een Tribute to George Harrison in poppodium NIEUWE NOR. Het wordt een uniek overzicht van zijn klassieke Beatles-nummers tot zijn latere solo-werk met prachtige nummers als 'Here Comes The Sun', 'Something', 'All Things Must Pass' en 'Bangladesh'.
Vertoningsdata
vr 9 mrt 20:30 nieuwe nor - zaal Details Tickets
 

John Illsley (Dire Straits) (UK)

U herkent hem ongetwijfeld als muziekliefhebber, die lange bassist van Dire Straits, die jarenlang aan de zijde van Mark Knopfler met zijn slungelachtige voorkomen en rare dansjes een opmerkelijke verschijning was. Naast Knopfler was hij de enige die de carrière van Dire Straits helemaal meemaakte: van het vroege begin in 1977, tot het allerlaatste concert dat de band gaf op 9 oktober 1992. Op 11 maart 2018 komt John Illsley, met een begeleidingsband uit louter topmuzikanten, een concert geven in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen. Daarbij combineert hij een flink aantal Dire Straits klassiekers met solo-werk. 
Vertoningsdata
zo 11 mrt 20:00 nieuwe nor - zaal Details Tickets
 

Clean Pete

+ Aurora Borealis
Op donderdag 15 maart zakt de opzienbarende verschijning Clean Pete af naar het zuiden van het land om in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen heel veel nieuws te presenteren! Dat is, één: een nieuwe band, met Sam en Kees. Dat is, twee: een heel nieuw album, "Afblijven". Dat is, drie: een aantal moderne meedansers met surf-riffs en zelfs drumfills die op het album staan. Al deze heuglijke feiten zorgen voor een lofzang op deze nieuwe popgroep door Afterpartees-zanger Niek Nellen. Of zoals hij al eens zei tijdens een concert van Clean Pete: "Fuck Yeah!"
Vertoningsdata
do 15 mrt 20:00 nieuwe nor - zaal Details Tickets
 

Roxeanne Hazes + LAKSHMI

Al 10 jaar is Roxeanne Hazes bezig met optreden, een decennium waarbij ze met onder andere het steevast uitverkochte 'Holland zingt Hazes' en andere shows heel Nederland en België verblijdt met de muziek van haar vader. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en nu zingt ze haar eigen nummers. Mét succes: uitverkochte zalen liggen aan de voeten van de huisband van De Wereld Draait Door. Ook LAKSHMI ken je wellicht van televisie: dankzij een hilarische uitzending van 'De Slimste Mens'. Wij kennen haar van de Popronde en haar betoverende muziek: een mix van poëtische teksten, donkere strijkers en heftige synths. Twee bijzondere dames dus, op één avond op één podium: 16 maart in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen.
Vertoningsdata
vr 16 mrt 20:30 nieuwe nor - zaal Details Tickets
 

Dr. Lektroluv ['Nachtstroom Reünie']

Blue Ray Disco + Yesjar + Kijk Een Ster + Ed Orable
We staan onder hoogspanning van vreugde want Dr. Lektroluv komt voor het eerst naar Heerlen. Op zaterdag 24 maart vieren we dat zijn 'Elektrik World' al 15 jaar barstensvol energie zit. En dat tijdens de enige echte allereerste 'Nachtstroom' reünie. Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat Nachtstroom de op electro georiënteerde sounds introduceerde in Parkstad. Met Blue Ray Disco, Kijk Een Ster, Ed Orable en de speciaal vanuit Berlijn ingevlogen Yesjar is de crew compleet. Spannend hoor. Voor het eerst Dr. Lektroluv, met voor het laatst Nachtstroom?
Vertoningsdata
za 24 mrt 22:00 nieuwe nor - zaal Details Tickets
 

Leafs

+ Individuals
Voor dit concert geldt een minimumleeftijd van 16 jaar.

Met 16 herfsten op zak is Leafs de jongst getekende artiest op Noah's Ark ooit. En die status als groot talent maakt hij momenteel helemaal waar: begin januari gaf hij een van de beste hiphop-shows op Noorderslag in Groningen. 3VOOR12 concludeerde: "De jeugd heeft de toekomst, helemaal als de jeugd zo’n enorm goede show geeft." Maar goed dat we Leafs al hadden geboekt vóór het belangrijkste Nederlandse showcase-festival... Zo kun je op donderdag 29 maart al die tracks van albums 'Feals' en 'Adventures' komen meezingen in de NIEUWE NOR!
Vertoningsdata
do 29 mrt 21:00 nieuwe nor - zaal Details Tickets
 

Tribute2BobMarley by Rootsriders

'Babylon By Mini Bus'
Europa's beste Bob Marley tribute keert terug met een hommage aan de legendarische liveplaat 'Babylon By Bus' uit 1978. 40 jaar na de release geldt dit album nog altijd als één van de beste live-registraties ooit uitgebracht. Boordevol klassiekers als 'Is This Love', 'Exodus' en 'Stir It Up' - om meteen maar een paar van de allergrootste te noemen - staat de band na de kleine najaarstour met 'Marley Meets' alweer te popelen om de bühne op te gaan. In hun minibus trekken Rootsriders van 15 maart tot en met 12 mei door Europa om hun favoriete album eens flink in het zonnetje te zetten!
Vertoningsdata
vr 30 mrt 21:00 nieuwe nor - zaal Details Tickets
 

Fleetwood Mac: Their Incredible Story

a tribute by The Cosmic Carnival
The Cosmic Carnival vertelt het indrukwekkend verhaal van Fleetwood Mac: van de blues-periode in het London van de jaren zestig tot aan de Amerikaanse hitsuccessen van de jaren zeventig. Op vrijdag 6 april 2018 klinken klassiekers als “Albatross”, “Black Magic Woman” en “Go Your Own Way” in poppodium NIEUWE NOR tijdens een bijzondere tribute aan Fleetwood Mac vol rauwe powerblues en psychedelica.
Vertoningsdata
vr 6 apr 21:00 nieuwe nor - zaal Details Tickets
 

Kadavar (DE)

Op zondag 8 april staan de versterkers in poppodium NIEUWE NOR op 11 met één van de meest opwindende acts uit de hardrock-scene! Kadavar staat garant voor vette riffs, psychedelische doom, en 70’s hardrock in de traditie van Black Sabbath, Pentagram en Led Zeppelin. Er is geen twijfel over mogelijk: dit Berlijnse trio is een warm, intens, authentiek geschenk uit vervlogen tijden.
Vertoningsdata
zo 8 apr 20:00 nieuwe nor - zaal Details Tickets
 

Ruben Hein

‘Groundwork Rising Tour 2018’
Pianist en zanger Ruben Hein wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. Op zaterdag 14 april komt hij samen met zijn vierkoppige band en met een nieuw album op zak naar poppodium NIEUWE NOR voor een concert i.s.m. Parkstad Limburg Theaters. Zijn derde studioalbum draagt de titel ‘Groundwork Rising’; een stap vooruit naar het begin. Naar het gevoel van ontdekken en terug naar waar het bij de muziek van Ruben Hein eigenlijk om draait: de stem en de piano.
Vertoningsdata
za 14 apr 20:30 nieuwe nor - zaal Details Tickets
 

Jacin Trill & Bokoesam

'Zo Vader, Zo Zoon Tour’
Voor dit concert geldt een minimumleeftijd van 16 jaar.

Twee van de vrolijkste rappers in Nederland, Bokoesam en Jacin Trill, slaan de handen ineen. Ze brengen op 9 februari de EP 'Zo Vader, Zo Zoon' uit met daarop o.a. single 'Nikes'. Daarna gaan ze samen op tour naar een klein aantal poppodia. We zijn dan ook trots als een pauw om jullie dit duo te presenteren. Jacin Trill, de Koning van Happyland, en de maker van de onbetwiste zomerhit van 2017,  
Kspreyopjebytch. Samen met Bokoesam, al een aantal jaar goed voor miljoenen views, en sinds vorig jaar ook met een full-album, Solo, waarop hij van trap tot dancehall laat horen. 
Vertoningsdata
vr 20 apr 21:00 nieuwe nor - zaal Details Tickets
 

The Grandmothers of Invention (USA)

'Farewell Tour'
The Grandmothers of Invention komen voor de laatste keer naar Heerlen! In 2018 neemt de enige band die sinds 2003 in wisselende samenstellingen  consistent uit oud-leden van Frank Zappa/Mothers of Invention heeft bestaan, definitief afscheid van het podium. Na in 15 jaar meer dan 500 optredens in de hele wereld te hebben gegeven, gaan deze oudjes - en dat zeggen we met héél veel respect - nog één keer bewijzen dat ze het nog kunnen. Of zoals De Afgrond in 2012 al schreef: "Dichter bij het origineel kun je niet komen!" Als je ooit van de muziek van Frank Zappa hebt gehouden of dat nog steeds doet: deze laatste keer The GrandMothers of Invention wil je niet missen!
Vertoningsdata
wo 25 apr 20:00 nieuwe nor - zaal Details Tickets
 

Tim Akkerman sings The Boss

Tim Akkerman brengt een muzikale ode aan zijn held Bruce Springsteen in 'Tim Akkerman sings The Boss'! De oud-zanger van de Haagse rockband Di-rect is al zijn hele leven fan van Springsteen, sterker nog: songs als The River en Badlands staan volgens Tim aan de basis van zijn muzikale ontwikkeling. Altijd al heeft Tim het werk van zijn grote inspirator live willen brengen, en met deze tour wordt die droom werkelijkheid. Vanzelfsprekend treedt Tim Akkerman vanavond op met een volledige band: verwacht alle monumentale nummers van The Boss, maar ook de intiemere songs komen langs!
Vertoningsdata
do 3 mei 20:00 nieuwe nor - zaal Details Tickets
 

'Bevrijdingsfestival Heerlen 2018'

met o.a. The Brahms, Afterpartees, Komodo en Kuenta i Tambu
Op zaterdag 5 mei vieren we Bevrijdingsdag in Heerlen met de vijfde editie van ons eigen Bevrijdingsfestival. O.a. The Brahms,  Afterpartees, Komodo en Kuenta i Tambu komen naar onze stad om een feestje te bouwen. Gratis toegankelijk voor iedereen op het Pancratiusplein Zuid. Jij komt toch ook? Want... Vrijheid vier je samen!  
Vertoningsdata
za 5 mei 14:00 pancratiusplein zuid Details Toegang gratis
 

'Kloostersessie' ft. Mick Flannery (IRL)

Mick Flannery is een rauwe en pure liedjesschrijver met een prachtig gepijnigd en met whiskey doordronken stemgeluid. Het ene nummer kan lekker rocken en bijna bluesy zijn, het andere is een echte folksong. De rode draad is de doorleefde stem van Flannery. Op donderdag 10 mei geeft de veelgeprezen Ier een solo-optreden in het Savelbergklooster tijdens een nieuwe editie van de ‘Kloostersessies’.
Vertoningsdata
do 10 mei 20:00 savelbergklooster Details Tickets
 

Boris

"Boris is terug, en zijn soul is nog springlevend.", schreef Maxazine over zijn vorige tournee. Boris 'Keep The Soul Alive' Titulaer werd bij het grote publiek bekend door zijn deelname aan Idols in 2003. Hij werkte vervolgens samen met supersterren als Angie Stone en John Legend, maar ook de nieuwe generatie popartiesten zoals Maja Jane Coles, Chase & Status en The Chainsmokers. Op vrijdag 11 mei is Boris terug in poppodium NIEUWE NOR mét zijn nieuwe album "NEON: funk in a different light", waarop hij zijn geliefde funk samensmelt met een hedendaagse sound.
Vertoningsdata
vr 11 mei 20:30 nieuwe nor - zaal Details Tickets
 

The Ex

De Nederlandse avant-garde/punkband The Ex bestaat al bijna 40 jaar en staat bekend als één van de meest vooruitstrevende en onvermoeibare bands ter wereld. Op donderdag 17 mei is de band na 4 jaar weer terug in de Oefenbunker in Landgraaf met hun gloednieuwe plaat “27 Passports”.
Vertoningsdata
do 17 mei 20:30 oefenbunker Details Tickets
 

De Likt

"De Derde Tour"
Wie het over De Likt heeft, heeft het over de futuristische funk van Giorgi Kuiper en John van Beek, door frontman Jordy Dijkshoorn voorzien van de nodige scherpe teksten. Dit Rotterdamse drietal, dat elkaar op de popacademie leerde kennen, verscheen eind 2013 voor het eerst op de radar, boekte successen met 'Ja, Dat Bedoel Ik', 'Bloed Aan De Muur' en 'Finidi George'. Na de tegenslag van 2017  is De Likt hélemaal terug om de Nederlandse podia te rocken. Op vrijdag 18 mei 2018 komen ze dat doen in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen!
Vertoningsdata
vr 18 mei 20:30 nieuwe nor - zaal Details Tickets
 

Birth of Joy

Gierende gitaar- en orgelsolo’s, bombastische drums en bezwerende vocalen: Birth Of Joy liet zich oorspronkelijk inspireren door 60’s/70’s rock-'n'-roll en psychedelica en heeft zich qua sound steeds meer laten beïnvloeden door stoner, punk en progrock. Tourend door heel Europa heeft de band zich inmiddels bewezen als psychedelische rocksensatie, met meer dan 450 optredens in drie jaar tijd. Het vijfde studioalbum van het trio verschijnt in februari en daarna volgt een tour die op zaterdag 19 mei de Oefenbunker in Landgraaf aandoet!
Vertoningsdata
za 19 mei 20:30 oefenbunker Details Tickets
 

'Main Dish' ft. Freddy Hetzinger & Eric Schaich

+ Tom Welling + Gino Passarella
Na vier jaar afwezigheid keerde Minimahlzeit terug in poppodium NIEUWE NOR met hun eerste club-avond nieuwe stijl: 'Main Dish'! Onder leiding van Tom Welling serveert Minimahlzeit ons anno 2017 duistere, innovatieve minimal techno door labelgenoten, inspirerende & gelijkgezinde artiesten. De 'Main Dish' is daarbij het meest complexe gerecht op het menu tijdens een avond genieten met meerdere voorgerechten. Deze editie nodigen Tom Welling & Gino Pasarella labelgenoten Freddy Hetzinger & Eric Schaich uit als 'Main Dish' en nemen zelf uiteraard ook een gang voor hun rekening! 
Vertoningsdata
za 19 mei 22:00 nieuwe nor - zaal Details Tickets
 

Waylon

"The World Can Wait Tour" [locatie: Limburgzaal]
Waylon tourt dit jaar met de "The World Can Wait" tour door Nederland en komt op 29 september naar de Limburgzaal in Heerlen! In het jaar waarin hij voor de tweede keer voor Nederland gaat deelnemen aan het songfestival, zou je denken dat de rest van de wereld juist niet kan wachten. Maar niets is dus minder waar, want er komt, ná het songfestival ook een nieuw, persoonlijk getint, album met de titel... "The World Can Wait".
Vertoningsdata
za 29 sep 20:30 limburgzaal Details Geen webverkoop
 

'Kloostersessie' ft. a balladeer

a balladeer, alter-ego van singer-songwriter Marinus de Goederen, maakt komend najaar een tour langs de leukste kleine zalen van Nederland, waaronder de sfeervolle, intieme kapel van het Savelbergklooster in Heerlen. Tijdens deze shows komt de nadruk op zijn verhalende liedjes te liggen. Op donderdag 4 oktober 2018 zal nieuw werk worden afgewisseld met a balladeer-klassiekers als ‘Swim With Sam’ en ‘Robin II’.
Vertoningsdata
do 4 okt 20:00 savelbergklooster Details Tickets