'Romeo's Soulfood'

Poppodium NIEUWE NOR heeft een traditie als het gaat om lekker exotisch eten. Het eetcafé van het voormalige Culturele Café De NOR was tot 2006 een begrip in Heerlen. Met de komst van de nieuwe popzaal eindigde die traditie voor het publiek. Echter, de huiskok, Romeo Dorff, bleef zijn keuken trouw. Hij kookt wekelijks zijn soulfood voor bands en artiesten die na een lange reis in Heerlen aankomen. Inmiddels weet heel muzikaal Nederland, en ook daarbuiten, dat ze in de NIEUWE NOR kunnen rekenen op een heerlijke voedzame maaltijd met een Surinaams tintje. Hoe dat smaakt kun je één keer per maand zelf in het café van de NIEUWE NOR proeven. 
Vertoningsdata
do 25 okt 18:00 NIEUWE NOR - café Details Geen webverkoop
do 15 nov 18:00 NIEUWE NOR - café Details Geen webverkoop
do 20 dec 18:00 NIEUWE NOR - café Details Geen webverkoop
 

Randy Hansen (USA)

'50 Years Electric Ladyland Tour'
Vijftig jaar geleden, op 16 oktober 1968, verscheen 'Electric Ladyland', het derde en laatste album van meestergitarist en pionier Jimi Hendrix.  Op 26 oktober vieren we de 50e verjaardag van dit legendarische album in de NIEUWE NOR met een concert van Randy Hansen. Hansen werd, net als Hendrix, geboren in Seattle, lijkt zowel fysiek als in gelaatstrekken op Jimi én hij speelde met de originele Experience Band. Het belangrijkste: zijn gitaarspel en zang zijn spot on! Maar vergis je niet: Randy Hansen is zovéél meer als een tribute act: als hij op het podium staat, lijkt de geest van de meester zelf in hem te varen. Doe je ogen dicht en/of open en je zult ervaren dat je niet dichter bij Jimi Hendrix ten tijde van Electric Ladyland had kunnen komen!
Vertoningsdata
vr 26 okt 21:00 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

'Evil Residents': Halloween!

Battletek + Mellow + Neuron Soundsystem + Heavn Soundsystem + DJ Spienkid b2b Ivanobeats
Trick or treat! De 'Evil Residents' nemen de engste Nieuwe Nor Nacht van het jaar over hier in spookhuis poppodium NIEUWE NOR! Verwacht 27 oktober tijdens onze Halloween dance-nacht griezelig goede sets door Battletek, Mellow, Neuron Soundsystem, Heavn Soundsystem en DJ Spienkid b2b Ivanobeats en dat in een monsterlijke setting want de zaal zal omgebouwd worden tot een waar griezelparadijs. Gruwelijk!
Vertoningsdata
za 27 okt 22:00 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

'Kloostersessie' ft. Christof van der Ven

+ Bennie Curnow (UK)
Met 'Empty Handed' bracht Christof van der Ven in april 2018 een bezielend en veelzijdig solo-album uit. De Nederlandse muzikant, die ook in Bear's Den speelt, steekt op zijn eigen album zijn bewondering voor Damien Jurado en Bon Iver niet onder stoelen of banken. Op zondag 28 oktober komt hij tijdens zijn eerste eigen headline-tour door Nederland voor een intieme Kloostersessie naar het Savelbergklooster in Heerlen. Dit is een zit-concert. Er zijn maximaal 75 plaatsen beschikbaar.
Vertoningsdata
zo 28 okt 20:00 Savelbergklooster Details Geen webverkoop
 

Luka Bloom (IRL)

De Ierse singer-songwriter Barry Moore, beter bekend als Luka Bloom, komt in oktober/november 2018 naar Nederland en slaat zijn geliefde Parkstad wederom niet over! De 62-jarige Ier heeft veel mooie herinneringen aan onze regio. 1999, het jaar dat hij per fiets het Pinkpop podium op kwam, is ongetwijfeld het meest bekend. Maar die twee keer dat hij een volle NIEUWE NOR muisstijl kreeg en liet mee-neuriën liggen ons dan weer zeer na aan het hart. We voelen ons dan ook vereerd dat Luka Bloom op 31 oktober de NIEUWE NOR opnieuw van een bezoek voorziet en we mogen genieten van zijn prachtige eigen nummers en geweldig gekozen covers. Let's have another 'lavender party' together!
Vertoningsdata
wo 31 okt 20:00 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

The Jeroen Leenders Experience

Comedian Jeroen Leenders komt terug naar Heerlen voor een speciale, verrassende avond met zijn nieuwe concept: The Jeroen Leenders Experience. Deze show is het beste te omschrijven als een live toegang tot de directe stream of consciousness binnen in zijn humorvolle brein. De shows zijn nooit hetzelfde, maar de unieke stijl van Jeroen Leenders pakt je in en betovert zoals comedy dat nog nooit tevoren heeft gedaan! Op donderdag 1 november vindt deze allereerste comedy-avond plaats in het café van poppodium NIEUWE NOR i.s.m. Parkstad Limburg Theaters. 
Vertoningsdata
do 1 nov 20:30 NIEUWE NOR - café Details Geen webverkoop
 

Eric Clayton & The Nine (try-out)

Saviour Machine-frontman Eric Clayton is terug op het podium! Op zaterdag 3 november presenteert hij zijn nieuwe band Eric Clayton & The Nine in poppodium NIEUWE NOR. Verwacht een bijzondere avond waarop Saviour Machine klassiekers worden afgewisseld met odes aan David Bowie en andere muzikale helden.
Vertoningsdata
za 3 nov 20:30 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

'Southern Roots Festival' ft. Tim Knol + American Aquarium (USA)

+ Becca Mancari (USA) + Gold Star (USA) + Jarrod Dickenson (USA) + more
De beste roots, americana en singer-songwriters hoor je tijdens ‘Southern Roots Festival', het kleine neefje van de Southern Blues Night, dat plaatsvindt op zondagmiddag 4 november 2018. De eerste namen zijn bekend: in de zaal en het café van poppodium NIEUWE NOR én in de prachtige kapel van het Savelbergklooster hoor je American Aquarium (USA), Tim Knol, Becca Mancari (USA), Gold Star (USA), Jarrod Dickenson (USA), BJ Baartmans, Eli Goffa (BE), en meer.
Vertoningsdata
zo 4 nov 15:00 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

Eric Gales (USA)

De charismatische gitarist/zanger Eric Gales staat bekend om zijn stevige riffs en kenmerkende solo’s. Op vrijdag 9 november komt de Amerikaanse gitaarvirtuoos naar poppodium NIEUWE NOR met een dynamische combinatie van rock, funk en dampend vette bluesrock.
Vertoningsdata
vr 9 nov 20:30 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

Jagd

[locatie: Café De Pancraat]
Snerpende gitaren, stuwende bas, beukende drums en theatrale zangpartijen waar een onontkoombare dreiging vanuit gaat. En je kan maar beter van het ergste uitgaan, want Jagd is onverbiddelijk! Tijdens Popronde 2017 was de Amsterdamse band één van de meest geboekte bands en zo ook te zien tijdens Popronde Heerlen. Op donderdag 15 november komt de freaky indierock-band terug naar Heerlen voor een genadeloze live-show in Café De Pancraat.
Vertoningsdata
do 15 nov 20:00 Café De Pancraat Details Geen webverkoop
 

Capital Hiphop presents: Yung Internet

'De Aanhouder Wint Tour'
Heerlen is de hiphop-hoofdstad van Zuid-Nederland en dat willen jullie weten. Daarom heet dé hiphop-avond van poppodium NIEUWE NOR ook Capital: een terugkerende clubavond die de heetste en meest diverse acts van het bruisende Nederlandse hiphop-landschap aan Heerlen presenteert. Zoals Yung Internet op vrijdag 16 november!

Vertoningsdata
vr 16 nov 21:00 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

jazzOUT!

met o.a. Stanley Clarke Band, Avishai Cohen Quartet, Michelle David, Jungle By Night, Ruben Hein...
Met de komst van trompettist Mathias Eick, singer-songwriter Ruben Hein en Tyranni Flock is het programma van JazzOUT! 2018 bijna compleet! We maakten eerder de komst van o.a. Stanley Clarke Band, Avishai Cohen Quartet, Michelle David en Jungle By Night al bekend. In oktober worden de laatste namen toegevoegd.
Vertoningsdata
za 17 nov 19:15 Limburgzaal Details Geen webverkoop
 

Ferocious Dog (UK)

+ Drunken Dolly
Het zeskoppige folkpunk moster Ferocious Dog heeft dezelfde maatschappelijke opvattingen als Robin Hood, het politieke geweten van Che Guevara en de strijdbaarheid van The Clash. Muzikaal mixt de band uit Nottingham haar eigen Keltische folk met punk, ska, rock en reggae. Klink als: een kruising tussen The Levellers, Dubliners, The Pogues en Dropkick Murphys. En je weet wat dat live betekent: een dampend folkrock feestje, dat ze al lieten horen op o.a. Glastonbury en Lowlands. Op donderdag 22 november te horen in de NIEUWE NOR.
Vertoningsdata
do 22 nov 20:00 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

Capital Hiphop presents: Mocromaniac + Pietju Bell

Heerlen is de hiphop-hoofdstad van Zuid-Nederland en dat willen jullie weten. Daarom heet dé hiphop-avond van poppodium NIEUWE NOR ook Capital: een terugkerende clubavond die de heetste en meest diverse acts van het bruisende Nederlandse hiphop-landschap aan Heerlen presenteert. Zoals Mocromaniac en Pietju Bell op vrijdag 23 november!
Vertoningsdata
vr 23 nov 21:00 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

The Sore Losers (BE)

+ Walden
The Sore Losers, een van de grootste rockbands uit Vlaanderen, brengt in oktober 2018 haar vierde album 'Gracias Señor' uit. Het kwartet uit Hasselt maakt een gebalde mix van garagerock en vuile blues tegen dezelfde stevige geluidsmuur waar ook Led Zeppelin en The White Stripes al eens tegenaan durven knallen. In 2010 graaiden ze de zilveren medaille van Humo’s Rock Rally uit de handen van een omvergeblazen jury. Sindsdien verovert de band in ware Blitzkrieg-stijl heel Europa met stevige nummers als Beyond Repair, Girl’s Gonna Break It en Juvenile Heart Attack. Als voorproefje van het nieuwe album 'Gracias Señor', geproduceerd door James Petralli en Steve Terebecki van White Denim, was er een voortreffelijke thuismatch op Pukkelpop en is er deze lekker retro-single 'Dark Ride'. Op donderdag 29 november mag je méér nieuw werk en oude singles komen ontdekken in de NIEUWE NOR!
Vertoningsdata
do 29 nov 20:00 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

Peter Murphy

40 years of Bauhaus, Ruby Celebration featuring David J
Peter Murphy komt, samen met mede-Bauhaus-oprichter, bassist David J, op vrijdag 30 november naar Heerlen! Het tweetal speelt met een volledige band het Bauhaus-debuut-album ‘In The Flat Field’ integraal, aangevuld met een aantal Bauhaus-klassiekers en viert daarmee dat Bauhaus exact 40 jaar geleden werd opgericht. 
Vertoningsdata
vr 30 nov 20:30 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

'Main Dish' ft. Occer

+ Tom Welling + Gino Pasarella + Minik + Surreal Visuals
Na vier jaar afwezigheid keerde Minimahlzeit terug in poppodium NIEUWE NOR met hun eerste club-avond nieuwe stijl: 'Main Dish'! Onder leiding van Tom Welling serveert Minimahlzeit ons duistere, innovatieve minimal techno door labelgenoten, inspirerende & gelijkgezinde artiesten zoals Joran van Pol, Cubex, Freddy Hetzinger & Eric Schaich, Massaar & JSPR. De 'Main Dish' is telkens het meest complexe gerecht tijdens een nacht lang smullen van dit muzikale 4 gangen-diner. Deze editie nodigen Tom Welling & Gino Pasarellalabelgenoot Occer uit als hoofdgerecht, nemen ze zelf elk een gang voor hun rekening en vormt Minik het smakelijke Duitse voorgerecht.
Vertoningsdata
za 1 dec 22:00 NIEUWE NOR - zaal Details Tickets
 

Southern Roots presents: Dawn Brothers

+ Morganas Illusion
Wie zei dat roots alleen maar retro kon zijn? De Dawn Brothers arriveerden weliswaar met een tijdmachine uit de jaren zeventig, maar de jonge honden hebben hun blik inmiddels volledig op het heden – correctie: de toekomst – gericht!
Vertoningsdata
do 6 dec 20:00 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

'Kloostersessie' ft. Broeder Dieleman

Dit najaar komt broeder Dieleman met een langverwacht nieuw album, Komma. Het is alweer drie jaar geleden dat de boomlange man met open armen uit Middelburg zijn laatste album Uut De Bron uitbracht. Na zijn eerdere albums, soundtracks en EP’s is Komma nu iets echt anders. Komma wordt uitgebracht op 7 september via Snowstar Records. Na release van het album gaat broeder Dieleman op tour door Nederland. Op zondag 9 december komt hij voor een intieme Kloostersessie naar het Savelbergklooster in Heerlen. Dit is een zit-concert. Er zijn maximaal 75 plaatsen beschikbaar.
Vertoningsdata
zo 9 dec 20:00 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

Fleetwood Mac: Their Incredible Story (reprise)

a tribute by The Cosmic Carnival
Vanwege succes - het concert in april raakte maanden op voorhand uitverkocht - opnieuw in de NIEUWE NOR!

The Cosmic Carnival vertelt het indrukwekkende verhaal van Fleetwood Mac: van de blues-periode in het London van de jaren zestig tot aan de Amerikaanse hitsuccessen van de jaren zeventig. Op vrijdag 14 december klinken klassiekers als “Albatross”, “Black Magic Woman” en “Go Your Own Way” in poppodium NIEUWE NOR tijdens een bijzondere tribute aan Fleetwood Mac vol rauwe powerblues en psychedelica. 
Vertoningsdata
vr 14 dec 21:00 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

Cookhouse

[locatie: Café De Pancraat]
In 2016 richtten Ronald en Jeroen Hendriksen de band Cookhouse op, die sinds de eerste dag als een speer gaat! De broers haalden met hun debuutsingle binnen no-time een kwart miljoen streams op Spotify, hadden een óvervolle agenda tijdens Popronde in 2017, en werden in april van dit jaar benoemd tot 3FM Talent. Op zaterdag 15 december staat Cookhouse in Café De Pancraat i.s.m. poppodium NIEUWE NOR voor een avond vol onversneden popliedjes met invloeden uit folk- en country-muziek.
Vertoningsdata
za 15 dec 20:30 Café De Pancraat Details Geen webverkoop
 

'slapen kan altijd nog' (40+)

met DJ Maesch
40-plus en zin om te dansen? Dan ben je op 15 december hier in poppodium NIEUWE NOR aan het juiste adres tijdens de eerste Limburgse editie van 'slapen kan altijd nog'! De succesformule uit Utrecht neemt na Roosendaal nu ook onze popzaal in Heerlen over. Onder het motto 'slapen kan altijd nog' dans je er als 40-plusser met voldoende ruimte om je heen op los van 21.00 tot 03.00 op pop, rock, soul en funk uit de laatste 5 decennia. 
Vertoningsdata
za 15 dec 21:00 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

Donnie

'Donnie Gaat Kwijt Tour'
Rapper Donnie, de mannelijke Marilyn Monroe a.k.a. Maradonnie, verrast steeds weer met zijn hersenspinsels en gedaantewisselingen waarbij hij zijn extravagante mode-smaak niet onder stoelen of banken steekt. Zijn delivery en vindingrijke wordplay worden voorzien van een dikke electrofunk-saus en zorgden tijdens afgelopen edities van Bevrijdingsfestival Heerlen en Pinkpop Festival voor fenomenale feestjes! Op vrijdag 21 december is de rijzende ster uit de Nederlandse rapscene terug in Heerlen voor een show in poppodium NIEUWE NOR.
Vertoningsdata
vr 21 dec 21:00 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

'LOS!' - Confetti Christmas 2018

It's the most wonderful time of the year want er komt weer een nieuwe LOS! Confetti Christmas-editie aan. De laatste van dit jaar en we gaan dan ook knallen als een goed geschudde champagne-fles. De avond waar op je schaamteloos los kunt gaan op de foutste kersthits en de lekkerste meezingers van vroeger en nu. Verwacht het onverwachte zoals een Karaoke Kwartiertje, flikkersterretjes en confetti-knallen... Kortom, hét kerstcadeautje van het jaar scoor je nog vroeger dan de pepernoten voor Sinterklaas want de voorverkoop start al op 30 september om 15.00. (Minimumleeftijd: 16 jaar)
Vertoningsdata
za 22 dec 22:00 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

Jasper Steverlinck (BE)

'Night Prayer Tour' [locatie: Limburgzaal]
Singer-songwriter Jasper Steverlinck gaat op zijn recent verschenen album ‘Night Prayer’ voor songwriting in de puurste, meeste directe vorm. In eigen land staat de voormalig Arid-zanger avond aan avond voor uitverkochte zalen, nu gaat hij voor het eerste met zijn solo werk met een tour langs Nederlandse zalen en komt hij naar de LIMBURGzaal voor een intiem seated concert. I.s.m. poppodium NIEUWE NOR.
Vertoningsdata
zo 23 dec 20:30 Limburgzaal Details Geen webverkoop
 

Afterpartees + Canshaker Pi

We knallen 2019 keihard in met de catchy rock-‘n-roll van Afterpartees en de licht ontvlambare indie-rock van Canshaker Pi. Beide bands veroveren Nederland in recordtempo en staan op zaterdag 5 januari in poppodium NIEUWE NOR.
Vertoningsdata
za 5 jan 20:30 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

Physical Graffiti – Celebrating 50 years of the albums Led Zeppelin I & II

1969 het legendarische jaar waarin Led Zeppelin niet één, maar twee albums uitbracht! 50 jaar later brengt Physical Graffiti een ode aan de begindage van de band. De iconische albums I & II zullen beide integraal live ten gehore worden gebracht. Met onder andere de klassiekers als “Good Times Bad Times”, “Dazed And Confused” en ‘Whole Lotta Love”. 
Vertoningsdata
vr 18 jan 20:30 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

Capital Hiphop presents: Jiri11 + Cry

Heerlen is de hiphop-hoofdstad van Zuid-Nederland en dat willen jullie weten. Daarom heet dé hiphop-avond van poppodium NIEUWE NOR ook Capital: een terugkerende clubavond die de heetste en meest diverse acts van het bruisende Nederlandse hiphop-landschap aan Heerlen presenteert. Zoals Jiri 11 (ANBU) en Cry (Individuals) op vrijdag 25 januari!
Vertoningsdata
vr 25 jan 21:00 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

Mother's Finest

[locatie: Limburgzaal]
Baby Love, Piece of the Rock en Love Changes. Enkele grote hits van Mother's Finest. Er valt geen gerne toe te kennen aan deze Amerikaanse formatie. Het dichtst wat in de buurt zou komen is "een mix van funk, rock, gospel, R&B, metal en jazz dat muzikale grenzen en negatieve stereotypering overstijgt." 
Vertoningsdata
do 31 jan 20:30 Limburgzaal Details Geen webverkoop
 

The Fortunate Sons - a tribute to Creedence Clearwater Revival

'50 jaar na Woodstock'
In 2019 is het 50 jaar geleden dat John Fogerty en zijn Creedence Clearwater Revival een legendarisch optreden gaven op het al even zo legendarische Woodstock Festival. Ter gelegenheid van dit jubileum spelen The Fortunate Sons op vrijdag 8 februari in poppodium NIEUWE NOR deze Woodstock-show integraal, aangevuld met ander repertoire van de weergaloze Amerikaanse southern rockband.
Vertoningsdata
vr 8 feb 21:00 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

Sass Jordan (CAN)

+ Chris Caddell and The Wreckage (CAN)
Het rauwe stemgeluid van Sass Jordan wordt regelmatig vergeleken met grootheden als Janis Joplin en Tina Turner. De Canadese zangeres heeft ook al behoorlijk wat wapenfeiten op haar naam staan: zo won zij de Billboard’s Best Female Rock Vocalist Award en werkte zij samen met muzikale zwaargewichten zoals Aerosmith, Alice Cooper, Cheap Trick, Van Halen, Carlos Santana en Joe Cocker (o.a. op de soundtrack van 'The Bodyguard). Op woensdag 8 mei 2019 komt de rockdiva, bekend van haar hits “Make You A Believer”, “High Road Easy”, en “So Hard”, terug naar poppodium NIEUWE NOR mét een nieuw album op zak voor een heerlijk dampend rock-concert.
Vertoningsdata
wo 8 mei 20:00 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop
 

Joy Division Undercover

40 Years Unknown Pleasures
In 2019 is het 40 jaar geleden dat het legendarische debuutalbum 'Unknown Pleasures' van de Britse band Joy Division verscheen. Het album wordt gezien als het begin van de New Wave beweging in de jaren 80 en beïnvloedde bands als Echo & The Bunnyman, The Cure, U2, Bauhaus, The Sound, Interpol, Editors en tal van andere iconische bands van toen én nu. In het voorjaar van 2019 zal de band Joy Division Undercover -na 3 jaar- weer uitgebreid gaan touren, met Henk Koorn van Hallo Venray op gitaar en zanger Erny Green, wiens stem die van Ian Curtis op griezelige wijze evenaart. 
Vertoningsdata
vr 17 mei 21:00 NIEUWE NOR - zaal Details Geen webverkoop